- Obecnie brak na stanie

(180,00 zł kg)
SER Owczy FERMIN z przerostem niebieskiej pleśni ok 250g
Ser z przerostem pleśni Rocqueforti z mleka owczego. Dojrzewający zwykle 2-4 miesięcy.
Wyrazisty bogaty smak, wspaniały bukiet zapachowy i kremowa konsystencja. Jednak to i tak nie wyrazi całej głębi tego sera.
Jago że, aby to przeczytać, musiałeś dotrzeć dość głęboko na tej stronie... To w lekkiej tajemnicy, która oby nie wyszła poza ten internet, powiem Ci, że jest to mój ulubiony ser. Piszę to w tajemnicy, bo nie bardzo wypada chwalić własny wyrób, ale tu nie mogę się oprzeć.
Wspaniale komponuje się z mocnymi w wyrazie winami. Nie sugeruję jakimi, bo kolor niema tu znaczenia, ważne aby był to wyrazisty, intensywny, mocno owocowy bukiet.
No więc zapraszam ;)
składniki: mleko owcze, kultury bakterii, kultury pleśniowe rocqueforti, podpuszczka mikrobiologiczna. No i serce. :)
Opis
Specyficzne kody