Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. close

Ser Kozi FERMIN z przerostem pleśni 250g

Nowy produkt

SER KOZI FERMIN z przerostem niebieskiej pleśni 300g


Więcej szczegółów

Dostepny

37,50 zł brutto

37,50 zł za szt

Opis

Intensywność smaku Intensywny smak

Więcej informacji

Długodojrzewający ser pleśniowy z mleka koziego. Sprzedawany jako 5-7 tygodniowy.

Wyjątkowy smak, wyrazistej pleśni roquefort daje Ferminowi głęboki zdecydowany smak. Delikatna goryczka w połączeniu z orzechową nutą tworzą jego niepowtarzalny charakter. To bardzo lubiany przez klientów i przez nas samych produkt. 
Wspaniale komponuje się z czerwonym wytrawnym winem.


skład: mleko kozie bio, kultury bakterii, kultury pleśniowe rocqueforti, podpuszczka mikrobiologiczna.